Pečenie je záležitosťou skôr žien. Ide o prácu, ktorá si vyžaduje trpezlivosť a čas. Je dôležité, aby ste pri pečení dodržali všetky kroky. V takom prípade sa môžete tešiť z koláčikov, ktoré budú chutné, pekné a takisto mäkké. Reč je o lineckých koláčikoch. Určite každý jeden z vás pozná koláčiky linecké. Najčastejšie sa s nimi stretávame počas Vianoc. Ide o suché pečivo, ktoré nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole. Linecké koláčiky sú mimoriadne chutné krehké pečivo, ktoré sa servíruje ku káve či čaju. Nie vždy sa však linecké koláčiky podaria. Aj keď sa recept a príprava na linecké koláčiky zdajú byť mimoriadne jednoduché, mnoho žien zápasí s tvrdými koláčikmi po upečení či naopak nedopečením.
Ako postupovať, aby boli linecké koláčiky mäkké? Dodržať musíte celý postup. Dôležité je, aby ste cesto pripravovali presne podľa receptu. Následne je dôležité, aby bolo vypracované cesto na 30 minút v chladničke. Cesto v chladničke mierne stuhne a pri vaľkaní sa nebude rozlievať. Takto odpočinuté cesto môžete následne vaľkať na hrúbku asi 3 mm.
Záleží od toho, aké hrubé chcete mať koláčiky. Dôležité však je, aby bola hrúbka koláčikov vždy jednotná. Pri pečení sa vám môže stať, že tenké koláčiky sa pripečú a naopak hrubé koláčiky budú nedopečené. Vhodné je použiť papier na pečenie, ktorý zabráni prepečeniu lineckých koláčikov. Rúru si vopred vyhrejte na 180° a čas pečenia nastavte na približne 8 min. Po vytiahnutí z trúby koláčiky ihneď premiestnite do nádoby či na iný plech aby neostávali dlho na rozohriatom plechu z pečenia. Pred podávaním nezabudnite koláčiky posypať práškovým cukrom, aby boli ešte viac chutnejšie. Teraz už aj vy zvládnete upiecť mäkké a chutné linecké kolieska nielen na Vianoce. Pozrite si ďalšie recepty od chutnavareska.sk, ktorými určite ohúrite svojich blízkych.